Agenda 2022. Evenimente conexe

IFSGen urmărește și promovarea și diseminarea în mediul online a tuturor evenimentelor științifice care abordează istoria femeilor, gender history sau studii de gen.

Dintre evenimentele semnificative organizate în decursul anului 2022 amintim:

Zilele Academice Clujene, 13-15 octombrie 2022, Conferința Între naționalism și globalizare. Continuități, fracturi și perspective în istoria Europei Centrale și de Est din Evul mediu și până în prezent, secțiunea Femeia în narațiune, imaginar și realitatea socio-profesională a societății în care a activat. Pentru mai multe detalii accesează:

https://institutuldeistoriegeorgebaritiu.ro/wp/wp-content/uploads/2022/10/ZAC_2022_brosura-FINAL.pdf

București, Muzeul Național al Literaturii Române, Vernisaj expoziție „În căutarea Iuliei Hașdeu”, 18 octombrie 2022. Expoziția reprezintă un proiect prin care organizatorii și-au propus o reconstituire a personalității Iuliei Hașdeu pe baza caietelor școlare și a corespondenței cu B. P. Hașdeu în perioada anilor de studii la Paris, a operelor sale publicate postum și a transcrierilor din timpul ședințelor de spiritism inițiate de tatăl îndurerat, în încercarea de a regăsi spiritul fiicei sale pierdute prematur.

Conferința Anuală a Institutului de Cercetări Socio-Umane „C. S. Nicolăescu-Plopșor” 20-21 octombrie 2022, Craiova cu secțiunea „Femeia între tradiție și modernitate”. Pentru mai multe detalii accesează: https://icsu.ro/2022/07/conferinta-anuala-a-institutului-de-cercetari-socio-umane-c-s-nicolaescu-plopsor-octombrie-2022/

Lansare de carte: Anemari Monica Negru, Din scrierile uitate ale Aidei Vrioni. Memorii și corespondență, vol. II, 2022.

Adresăm membrilor și celor interesați de subiecte invitația de a ne semnala orice eveniment (apariție editorială) din domeniile de interes ale rețelei.

ro_RO