IFSGen urmărește și promovarea și diseminarea în mediul online a tuturor evenimentelor științifice care abordează istoria femeilor, gender history sau studii de gen. Adresăm membrilor și celor interesați de subiecte invitația de a ne semnala orice eveniment (apariție editorială) din domeniile de interes ale rețelei.
29-30 Mai 2024, „Istoria la feminin” secțiunea se desfășoară în cadrul SESIUNII ŞTIINŢIFICE DE COMUNICĂRI „ŢARA BÂRSEI”, EDIŢIA XXII Cultură și civilizație − secolele XVIII-XX
Organizatori
MUZEUL „CASA MUREŞENILOR” BRAŞOV
Consultă programul aici
22-23 Mai 2024, Women in Eastern and Southeastern Europe and the Experience of War. INTER-CONFESSIONAL, INTER-RELIGIOUS, AND INTER-ETHNIC PERSPECTIVES,
Organizatori:
Foundation Reconciliation in South-East Europe (RSEE),Sibiu, ROMANIA
Institute for Peace Studies in Eastern Christianity (IPSEC), Harvard University, Cambridge, MA, USA
Consultă progrhttps://ifsgen.umfst.ro/wp-content/uploads/2024/05/Conference-Program-Sibiu-final-16-mai-EPILOG-1.pdfamul aici:
Zilele Academice Clujene, 13-15 octombrie 2022, Conferința Între naționalism și globalizare. Continuități, fracturi și perspective în istoria Europei Centrale și de Est din Evul mediu și până în prezent, secțiunea Femeia în narațiune, imaginar și realitatea socio-profesională a societății în care a activat. Pentru mai multe detalii accesează:
https://institutuldeistoriegeorgebaritiu.ro/wp/wp-content/uploads/2022/10/ZAC_2022_brosura-FINAL.pdf
București, Muzeul Național al Literaturii Române, Vernisaj expoziție „În căutarea Iuliei Hașdeu”, 18 octombrie 2022. Expoziția reprezintă un proiect prin care organizatorii și-au propus o reconstituire a personalității Iuliei Hașdeu pe baza caietelor școlare și a corespondenței cu B. P. Hașdeu în perioada anilor de studii la Paris, a operelor sale publicate postum și a transcrierilor din timpul ședințelor de spiritism inițiate de tatăl îndurerat, în încercarea de a regăsi spiritul fiicei sale pierdute prematur.
Conferința Anuală a Institutului de Cercetări Socio-Umane „C. S. Nicolăescu-Plopșor” 20-21 octombrie 2022, Craiova cu secțiunea „Femeia între tradiție și modernitate”.
Pentru mai multe detalii accesează: https://icsu.ro/2022/07/conferinta-anuala-a-institutului-de-cercetari-socio-umane-c-s-nicolaescu-plopsor-octombrie-2022/
Lansare de carte: Anemari Monica Negru, Din scrierile uitate ale Aidei Vrioni. Memorii și corespondență, vol. II, 2022.